INICIS DEL PROJECTE
NAU Escola neix d’un grup de persones amb una inquietud i una il·lusió comuna: crear una escola respectuosa amb els infants i les seves famílies. Una escola que acompanyi el creixement i els processos d'aprenentatge dels infants cap a adults autònoms, capaços de decidir, de pensar, de parlar, de crear, de cuidar-se i de cuidar.
Tenim el convenciment que l’educació necessita un canvi, d’igual manera que la societat està canviant. Les persones ens movem, la societat està viva. Així és com nosaltres entenem l’educació: viva i dinàmica.
Cercam un projecte de qualitat pedagògica i humana, on es treballa la consciència i la responsabilitat, en el qual els infants són tractats des del respecte. Un projecte que arriba als objectius marcats al currículum, quant a coneixements, procediments, valors i competències, però sempre respectant els diferents ritmes, les vivències i experiències dels infants així com les seves emocions i sentiments.
Un projecte que contempla l’escola com una extensió de casa, un espai càlid i cuidat on els infants es sentin acollits i segurs, amb uns ambients preparats per a satisfer la seva curiositat, potenciar la seva imaginació i creativitat, on puguin aprendre a través del joc i on es puguin relacionar amb altres infants i adults.
I per aconseguir tot això pensam que el projecte no acaba en l’horari lectiu dels infants, sinó que NAU ha de ser un espai d’aprenentatge per a tothom: infants, famílies i educadors. És per això que organitzam accions formatives destinades principalment al col·lectiu educatiu i a les famílies que formen part d’aquest projecte però també a totes aquelles persones interessades en aquest tipus d’educació i que desitgin apropar-s’hi o aprofundir-hi.
EQUIP HUMÀ
Llicenciada en història de l'art per la UIB, postgrau i màster en gestió cultural per la UB. Des del 2013 ha realitzat formacions diverses en pedagogies alternatives: Montessori, Pikler, Pedagogia sistèmica, Waldorf... destacant els cursos d'iniciació i seguiment del CAIEV de Barcelona en educació viva.
Ha exercit durant 7 anys de professora d'educació secundària i de batxillerat a un col·legi de Palma. També ha estat educadora i gestora cultural a diferents entitats culturals de Ciutat i del 2006 al 2015 ha estat la coordinadora del departament educatiu de la Fundació Pilar i Joan Miró. L'any 2013 va fundar, amb altres persones, NAU escola i des de llavors coordina el cicle d'educació primària i codirigeix l'escola. Forma part de l'equip de facilitadors del CAIEV.
Llicenciada en Història de l'art per la UIB, i formada en disseny gràfic i disseny editorial. Des del 2013 ha realitzat formacions diverses en pedagogies alternatives: Montessori, Pikler, Pedagogia sistèmica, Waldorf, matemàtica manipulativa... destacant especialment els cursos d'iniciació i seguiment del CAIEV de Barcelona en educació viva. Durant els darrers deu anys ha combinat treballs de gestió cultural, disseny i comunicació i formació no reglada per adults. L'any 2013 va fundar, amb altres persones, NAU escola i des de llavors coordina el cicle d'educació primària i codirigeix l'escola. Forma part de l'equip de facilitadors del CAIEV.
Diplomada en Magisteri d'educació infantil per la UIB. Ha treballat a diferents centres educatius, exercint com a tutora de grup i també de mestra de suport. Entre la seva formació cal destacar diferents jornades pedagògiques de temàtica com ara la motivació com a eina educativa i el treball per ambients a educació infantil. Ha realitzat cursos de matemàtica activa, del paper del tutor i la seva tasca a l'aula, d'educació viva amb el CAIEV i de materials Montessori. Ha cursat la formació anual "Dissenyar i treballar per ambients des d'una pedagogia conscient"amb l'Associació Es Niu. L'any 2013 va fundar, amb altres persones, NAU escola i des d'aleshores codirigeix i coordina el cicle d'educació infantil.
Forma part de l'equip des de 2015. Diplomada en educació primària especialitat educació especial i en logopèdia, formada en Educació Viva pel CAIEV, en Pedagogia Blanca i altres pedagogies alternatives. Ha desenvolupat la seva tasca docent a Catalunya a centres privats i públics.
Forma part de l'equip des de 2015. Llicenciada en psicopedagogia i diplomada en magisteri d'educació infantil. Formada en Educació Viva amb el CAIEV i en “Pedagogia dinàmica i innovadora” amb Asociació Edu-K, en “Disseny i treball per ambients des d'una pedagogia conscient” amb Es NIU i en Pedagogia Sistèmica amb Institut Gestalt. Acumula anys d'experiència com a mestra a diferents escoletes on ha desenvolupat càrrecs d'educadora, tutora, directora pedagògica...
S'ha incorporat a l'equip docent com a referent en llengua anglesa a educació infantil des de 2017, tot i que forma part del projecte des dels inicis, primer com a mare i després com a acompanyant de menjador. Ha cursat 2 anys d'educació social a la UIB i els primers anys de filologia anglesa a la UAB. Ha viscut i treballant 3 anys a Oxford per consolidar el seu anglès, formada en Educació Viva pel CAIEV, en Aprenentatge Autodidacta i altres pedagogies alternatives, també és instructora de ioga.
Forma part de l'equip des de 2017. Graduada en magisteri especialitat Educació Especial per la Universidad de Huelva, ha cursat 3 anys de Pedagogia i un curs superior universitari en Educació Activa i Acompanyament Respectuós en la Infància impartit per La Violeta. Formada en Educació Viva amb el CAIEV.
Llicenciada en pedagogia per la UIB s'incorpora en el centre el 2021 com a suport a les tasques administratives i coordinadora de l'acompanyament de menjador. Formada en Educació Viva amb el CAIEV.
Ha treballat en l'àmbit de la comunicació, com a tècnica de formació en el disseny de projectes formatius, informatius i divulgatius i com a gestora coordinadora formativa per a diferents entitats de l'illa.
Va començar a Nau l'any 2020 realitzant les seves pràctiques d'Educació Viva amb el Caiev, des de 2021 acompanya l'etapa d'infantil. És diplomada en Magisteri Especialitat Educació Infantil per la Universitat d'Oviedo. Ha realitzat cursos de Primers Auxilis, Waldorf, educació respectuosa, i educació viva.
Graduada en Educació Infantil per la UIB.
Ha treballat com a educadora infantil en diversos centres educatius, sempre sota una mirada respectuosa.
Forma part del projecte des de 2015 com Família Nau, ja que té dues filles que són alumnes del centre i des de 2019 també com a mestra de suport.
Ha realitzat formació per a mestres a Nau Escola sobre acompanyament emocional, aprenentatge autònom i activitat guiada, educació artística i bases neurofisiològiques i psicoanalítiques de l'educació viva i també s'ha format en matemàtiques manipulatives amb l'Associació Edu-k.
Forma part de l'equip des de setembre de 2023. Professora graduada en educació primària, amb l'especialitat de llengua anglesa per la Universitat de La Rioja. Obtenint també el TEFL (Teaching English as a Foreign Language).
Graduada en Direcció Hotelera per la Universitat Autònoma de Barcelona i amb el Bachelor of International Hospitality Management pel Griffith College, viatja arreu del món fent classes d'anglès i exercint de monitora del lleure (títol que té des del 2011). També ha estat monitora d'excursionisme i muntanya. Actualment està acabant l'especialització d'educació física.
Graduada en Educació Primària per la Universitat de Lleó amb esment en educació especial, educació física i una tercera amb esment en Inglés per la Universitat Internacional de La Rioja. Amb anys d'experiència a Cambridge i Palma. També ha realitzat diferents cursos complementaris com: Ensenyament bilingüe en les diferents etapes educatives, Intel·ligència emocional i Tècniques per a motivar l'aprenentatge a l'aula.
Té el grau de biotecnologia, un màster de genètica i genòmica i el Màster de formació del professorat de secundària, especialitat Biologia i Geologia, tot per la Universitat de Barcelona (UB). A més de quatre anys d'experiència com a docent en un institut de Barcelona, impartint diferents assignatures de ciències.
Graduat en CAFE, amb doble màster, primer en biomecànica de la lesió i màster en professorat.
Coordinador Escola de Muntanya. Coordinador Centre esportiu enfocat a perfil salut. Atleta professional de Cal·listènia i creador de la federació balear de cal·listènia.
Llicenciat en Psicologia per la Universitat Central de Barcelona, especialista en psicologia clínica i psicoanalista format a Madrid i París. Membre fundador de diverses associacions psicoanalítiques com ara Estructura (Saragossa), Associació d'Estudis Psicoanalítics de Palma de Mallorca (Balears), Fundació Europea per a la Psicoanàlisi (París) i Praxi: Escola de Psicoanàlisi (Madrid).
Ha estat co-director de la col·lecció de llibres "Divan el Terrible" de Biblioteca Nova (Madrid) i des de 2002 fins a 2014 va ser professor col·laborador dels cursos de postgrau de Recursos Humans de l'Escola Superior d'Administració i direcció d'empreses (ESADE) de Barcelona. Des de 1992 imparteix regularment seminaris de Teoria Psicoanalítica a Palma i Maó i des de fa trenta anys es dedica a la pràctica clínica privada en la seva consulta de psicoanàlisi. A més en l'actualitat és membre del Comitè de Recursos de la Comissió Deontològica del Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears. L'any 2013 va fundar, amb altres persones, NAU escola i des d'aleshores codirigeix el projecte i ofereix assessorament i formació a l'equip docent i a la comunitat de famílies.
Format en Belles Arts per la Escuela Nacional de Bellas Artes a Uruguai, ha complementat la seva especialització en fotografia amb el disseny gràfic i editorial, treballant com a autònom en aquest àmbit des de 2005. Paral·lelament, ha format part de l'equip docent de la Escuela de Arte y Diseño del Mediterráneo per a alumnes de cicles formatius i per a adults. L'any 2013 va fundar, amb altres persones, NAU escola i des de llavors codirigeix l'escola.
És llicenciada en Belles arts per la Universitat de Barcelona. Ha realitzat diferents formacions d'educació artística tant a Barcelona, com Palma i ha exercit de professora d'educació secundària i de batxillerat de visual i plàstica en un col·legi de Palma. També ha exercit d'educadora artística en diferents museus d'art contemporani com són És Baluard i la Fundació Pilar i Joan Miró. Des del 2015 realitza projectes culturals amb el col·lectiu Sa Galania, del qual és fundadora. Des de 2013 acompanya com a educadora artística les etapes de primària i secundària.
Forma part de l'equip des de 2015. Diplomada en magisteri d'educació infantil, té un postgrau en psicomotricitat per la UB, anys d'experiència en diferents centres de Barcelona i ha realitzat diferents formacions en pedagogies alternatives, destacant la formació en Educació Viva del CAIEV i diversos cursos amb l'associació de mestres Rosa Sensat.
forma part de l'equip des de 2016. Graduada en Educació Primària menció Educació Musical i Artística pel CESAG. Ha cursat la formació anual "Dissenyar i treballar per ambients des d'una pedagogia conscient "amb l'Associació Es Niu i actualment formant-se en Educació Viva amb el CAIEV.
Forma part de l'equip des de 2020, acompanyant l'aprenentatge de les matemàtiques i de les ciències de la natura en els cursos superiors de primària. Diplomat en magisteri amb esment en pedagogia terapèutica per la Universitat de València. Té un títol superior en audiovisuals. És trilingüe: castellà, català i anglès.
També té diferents cursos com els de «matemàtiques manipulatives», «intel·ligències múltiples», «aprenentatge per projectes», «acció tutorial» i ha desenvolupat projectes propis d'educació innovadora en l'anterior centre educatiu del qual va formar part.
És mestra d'educació primària per la Universitat de València, amb un postgrau en innovació educativa y més de 15 anys d'experiència com a mestre d'educació infantil i primària a diverses escoles de València. També té formació en matemàtiques manipulatives, aprenentatge per projectes, ciberbullying i neurodidàctica entre d'altres.
Forma part de l'equip des de gener de 2022. És llicenciada en filologia hispànica per la Universitat de Salamanca, Certificat d'aptitud pedagògica per la universitat de Granada, màster universitari en realització de documentals en format digital, també és fotògrafa i reportera audiovisual. Té molts d'anys d'experiència com a professora a diferents llocs com Mallorca, Barcelona, Bolívia, l'Índia, el Marroc, Granada... Actualment formant-se en Educació Viva del Caiev.
Va realitzar les pràctiques a Nau durant l'any escolar 2020-2021 i forma part de l'equip des de setembre del 2021. Graduada en educació infantil i primària amb menció en educació musical pel CESAG. S'ha format en pedagogia respectuosa amb el curs de Disseny i Creació d'espais educatius i està formada en educació viva pel CAIEV. També ha realitzat un curs intensiu de Ioga per a Educar i actualment està cursant un màster especialitzat en competències emocionals.
Forma part de l'equip des de setembre de 2023. És especialista en llengües amb una sòlida formació al College of the Holy Cross als Estats Units. Allà, a més de perfeccionar la ensenyança de l'espanyol, va descobrir la seva passió pel teatre, participant en un grup que creava obres socio-polítiques. Després d'obtenir el Màster de Professorat a Barcelona, va contribuir durant quatre anys al camp educatiu en diferents instituts. El seu enfocament educatiu s'amplia a l'ensenyament de l'anglès, connectant l'aprenentatge de diferents llengües per a oferir una experiència educativa integral i enriquidora. Està emocionada de portar aquesta diversitat lingüística i artística a la nostra comunitat educativa.
S'incorpora a Nau Escola el setembre de 2023. Graduada en educació primària per la Universitat de La Rioja amb menció en llengua anglesa. Inicia les seves pràctiques a República Dominicana, on realitza labors d'alfabetització i voluntariat. Allí roman durant tres anys treballant en escoles locals, l'última d'elles una escola bilingüe Montessori, on descobreix una nova manera d'ensenyar de la que ja no vol desprendre's.
Torna a Mallorca el 2016 i des de llavors contínua treballant com a referent d'anglès a col·legis d'educació activa i respectuosa. Formada en Educació Viva pel CAIEV i amb nombrosos cursos i formacions enfocats en l'educació emocional i l'aprenentatge de la llengua a través de l'experimentació i els sentits.
S'incorpora a l'equip el setembre de 2023.
Graduada en Educació Primària amb esment en Educació Especial per la universitat de Salamanca. Posteriorment cursa l'esment d'Audició i Llenguatge en la universitat internacional de la Rioja.
Ha complementat els seus estudis amb altres cursos sobre neuroeducació i pedagogies alternatives, a més de formar-se en un nivell inicial de llengua de signes espanyola.
També ha treballat com a monitora i coordinadora de temps lliure en les etapes d'infantil i primària.
Forma part de l’equip des del 2024.
És educadora infantil i ha cursat 2 anys d’Estudis Anglesos a la UNED. Formada també en el lleure i treballant en el sector infantil des del 2013.
Té anys d'experiència treballant en diferents centres on ha desenvolupat càrrecs d'educadora, tutora, coordinadora…
Entre el 2019 i el 2021 va treballar a un centre Montessori on va conéixer la pedagogia respectuosa i no vol deixar-la anar.
ELS NOSTRES REFERENTS
Aquí teniu un recull d'algunes referències bibliogràfiques que per a nosaltres han resultat inspiradores.
ACASO, Maria. El aprendizaje de lo inesperado
FREINET, C. Les méthodes naturelles dans la pédagogie moderne, París, Bourrelier.
FREIRE, Paulo. L’educació com pràctica de llibertat
FREIRE, Paulo. Pedagogia de l’oprimit
GARDNER, Howard. Educación artística y desarrollo humano
GARDNER, Howard. Estructuras de la mente. La teoría de las inteligencias múltiples
HELLINGER, Bert. Mirar al alma de los niños
HELLINGER, Bert. Ordenes del amor: cursos seleccionados de Bert Hellinger
HERNÁNDEZ, Fernando. Educación y cultura visual
HERNÁNDEZ, Fernando. Organización del curriculo por proyectos de trabajo
JUUL, Jesper. Su hijo, una persona competente. Hacia los nuevos valores básicos de la familia Ed Herder, 1995
JUUL, Jesper. Agresión: ¿Un nuevo y peligroso tabú?
MALAGUZZI, Loris. Los cien lenguajes del niño
MATURANA i F. VARELA. El árbol del conocimiento. Santiago de Chile: Editorial Universitaria 2002.
MATURANA. El sentido de lo humano. Santiago de Chile: J.C. Sáez 2003.
MONTESSORI, Maria. El método de la pedagogía cinetífica: aplicado a la educación de la infancia. Biblioteca Nueva, 2003
PIAGET, Jean. La formación del simbolo en el niño.
PIAGET, Jean. El criterio moral del niño. Editorial Fontanella
PIAGET, Jean. Psicologia de la inteligencia. Editorial Psique
PIAGET, Jean. El desarrollo de la noción de tiempo en el niño.
PIAGET, Jean. Psicologia del niño. Ediciones Morata
PIAGET, Jean. La representación del mundo en el niño. Ediciones Morata
PIAGET, Jean. La toma de conciencia. Ediciones Morata
PIKLER, Emmy. Moverse en libertad. Desarrollo de la psicomotricidad global. Madrid: Narcea 2000.
RECALCATI, Massimo. El complejo de Telémaco. Anagrama 2014
ROBINSON, Ken. El elemento. Ed. De bolsillo 2011
ROBINSON, Ken. Escuelas crativas. Grijalbo 2015
TONUCCI, Francesco. Queridos padres. Grao 2004
VECHI, Vea. La creatividad en las escuelas de Reggio Emilia
WILD, Rebecca i WILD, Mauricio. Educar para ser. Vivencias de una escuela activa. Barcelona: Herder 1999.
WILD, Rebecca i WILD, Mauricio. Calidad de vida. Educación y respeto para el crecimiento interior de niños y adolescentes. Barcelona: Herder 2003.
WILD, Rebecca i WILD, Mauricio. Educar para ser. Una respuesta frente a la crisis. Fundación Educativa Pestalozzi: Quito.
WILD, Rebecca i WILD, Mauricio. Libertad y límites, amor y respeto. Lo que los niños necesitan de nosotros. Barcelona: Herder 2006.
WILD, Rebecca i WILD, Mauricio. Aprender a convivir con niños. Ser para educar. Barcelona: Herder 2007.
WILD, Rebecca i WILD, Mauricio. La vida en una escuela no-directiva. Diálogos entre jóvenes y adultos. Barcelona: Herder 2009.
WINICOT, D.W. Realidad y juego. Ed Gedisa
WINICOTT, D.W. Conozca a su niño. Ed Paidós