Us convidam a la segona sessió de la xerrada sobre les Bases Neurofisiològiques i Psicoanalítiques de l’educació activa. En aquesta trobada farem un breu resum del contingut de la primera sessió i aprofundirem en la importància del joc, la psicomotricitat, la creativitat, l’atenció, la motivació i les emocions.
Les últimes recerques en neurociència i les elaboracions psicoanalítiques extretes de l’experiència clínica confirmen la conveniència d’adoptar programes educatius que tinguin molt en compte la importància dels afectes, de la paraula, del cos en moviment, del joc, del respecte pel ritme evolutiu de cadascun.
Aprendre ha de ser una activitat plaent. Els aprenentatges han de partir d’allò més propi i proper cap al més abstracte i llunyà, tenint en compte sempre l’interès i la motivació dels infants.
De tot això ens parlarà en Carlos Farrés, psicoanalista i membre fundador de NAU Escola.
PERFIL DEL FORMADOR
Carlos Farrés Snelders (Barcelona, 1956) és llicenciat en Psicologia per la Universitat Central de Barcelona (1981), especialista en psicologia clínica i psicoanalista format a Madrid (1984-1992) i París (1994-2002). Membre fundador de diverses associacions psicoanalítiques com ara Estructura (Saragossa) Associació d’Estudis Psicoanalítics de Palma de Mallorca, Fundació Europea per a la Psicoanàlisi (París) i Praxis: Escola de Psicoanàlisi (Madrid). Ha estat co-director de la col·lecció de llibres Diván el Terrible de Biblioteca Nueva (Madrid) i des de 2002 és professor col·laborador dels cursos de postgrau de Recursos Humans de l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE) de Barcelona. Des de 1992 imparteix regularment seminaris de Teoria Psicoanalítica a Palma i Maó i des de fa trenta anys es dedica a la pràctica clínica privada en la seva consulta de psicoanàlisi.
DATA I HORARI:4 de març de 2017 d’11.00 a 13.00 h
PREU:10 € (5 € famílies NAU)
LLOC:NAU, Escola d’aprenentatge actiu i creatiu.
Josep Antoni de Cabanyes, 8 (Pol. Industrial Can Valero)